Je bent je aan het oriënteren op een nieuwe overkapping voor in je tuin maar ziet door de bomen het bos niet meer. In dit artikel vertellen we je iets meer over de verschillende soorten houten overkappingen die er bestaan. Je hebt ook veel verschillende benamingen voor een terrasoverkapping, wat zijn nu de synoniemen en welke bouwwerken zijn daadwerkelijk verschillend. Dit zijn vragen waarop je na het lezen hopelijk een duidelijk antwoord kunt geven.

Algemene tips

De ene verfbeurt is de andere niet, toch zijn er een aantal zeer algemene tips te beschrijven die relevant zijn voor ieder die buiten gaat verven. Zo moet je altijd letten op het type verf dat je gaat gebruiken, de temperatuur wanneer je gaat verven en de luchtvochtigheid.

Verschillende dak constructies

In de wereld van overkappingen wordt er meestal gesproken over verschillende modellen op basis van de dakconstructie. Ieder type overkapping wordt namelijk vergelijkbaar opgebouwd met palen en balken maar door de dakconstructie, de vorm die het heeft, wordt het karakter bepaald.

Temperatuur

Let goed op de weersvoorspellingen wanneer je buiten wilt gaan verven. Het is namelijk al snel te warm of te koud, verf hecht zich namelijk het best bij temperaturen tussen de 15 en 20°C. Probeer ook niet in de volle zon te verven, de verf kan hierdoor gaan bladeren omdat het minder goed hecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *