Kweekverlichting het hele jaar door gebruiken

Een van de voordelen van kweekverlichting is het feit dat je het hele jaar door planten kunt kweken. Zou je de zaden direct in de volle grond zaaien, dan moet je wachten tot de vorstperiode voorbij is. Dit kan soms tot diep in april duren. Werk je met kweekverlichting, dan poot je in april volwaardige plantjes in de volle grond. Zo geniet je eerder van verse groente uit je tuin! In de wintermaanden kun je de kweekverlichting gebruiken om de planten in de schuur te laten groeien. Je hebt daar mogelijk onvoldoende natuurlijk licht, waardoor planten zonder kweekverlichting nauwelijks groeien of zelfs afsterven.

Onkruid wieden

Onkruid wieden voelt soms als een gebed zonder eind. Wanneer je niet er niet snel bij bent, zal het onkruid snel uitzaaien en staat je tuin voor je het weet vol met onkruid. Het wieden van onkruid is dus iets wat je regelmatig in de gaten moet houden. De beste manier om onkruid te verwijderen is met een schoffel. Hiermee kun je onkruid in één keer onthoofden. Houd er wel rekening mee dat dit tuingereedschap het beste werkt bij jonge onkruiden. De meer hardnekkige onkruiden, zoals paardenbloemen, kun je beter weghalen met behulp van een onkruidsteker.

Je haalt nog meer uit je kweekverlichting in de schuur of in de tuin, wanneer je deze lampen slim maakt. Er zijn speciale adapters verkrijgbaar, welke je in het stopcontact kunt steken. Vervolgens steek je de stekker van de kweekverlichting in deze adapter. De adapter is te koppelen aan een app op je telefoon. Voordeel hiervan is dat je precies in kunt stellen wanneer de verlichting in- en uit moet schakelen. Handig, wanneer je bijvoorbeeld een weekendje weg bent of wanneer je regelmatig vergeet de lampen in te schakelen. Je hebt er met zo’n adapter geen omkijken meer naar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *