Als jij een taxus haag wilt maken van de taxus baccata dan zul je snel merken dat dit een hele goede keuze is geweest. Deze haag is namelijk een die dicht groeit, waardoor er minder inkijk in de tuin is. Daarbij is deze haagsoort een van de haagplanten die langzaam groeit, wat leidt tot weinig onderhoud.

Als jij graag een taxus haag wilt, dan is het belangrijk dat je weet hoe je deze moet poten en verzorgen. Het is belangrijk om eerst een geul te graven waar de haag komt te staan, het is belangrijk dat deze niet te diep worden gemaakt. Voordat je de taxus haag plant, is het belangrijk om de grond goed los te maken en compost toe te voegen, dit om een gezonde mix te krijgen. Voor het poten is het belangrijk om dit te doen in een wat drogere periode, dit omdat de taxus geen natte grond wenst.

Je kan de planten die lager zijn dan een meter, plaatsen in 4 per strekkende meter. Bij hogere planten, hebben deze meer ruimte nodig. Bij planten tussen de 100cm en 120cm is het raadzaam om 3 planten per strekkende meter te plaatsen. Ook kun je deze planten in een zigzag plaatsen voor een bredere haag, hierbij heb je dan wel meer planten nodig.

Hierna kun je de geul dichtgooien en de aarde aanduwen zodat de planten een stevige basis hebben. Dit voorkomt dat de taxus haag gaat hangen. Op dit moment is het belangrijk om de aarde licht vochtig te maken.

Wil jij graag een taxus haag of andere haagplanten kopen? Kijk dan online bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *